• Imprimeix

L'Agència Catalana de l'Aigua duplicarà la capacitat de tractament de la depuradora del sector est de Viladecavalls

Torna
Divendres, 30 de novembre de 2018
 
 
  • Amb una inversió prevista propera als 1,9 milions d’euros, la depuradora d’aquest sector passarà d’una capacitat de 900 a 2.200 m3/dia
 
  • S’adequarà la instal·lació a les necessitats de depuració actuals i futures, tenint en compte que el municipi ha incrementat la seva població en un 6% en els darrers deu anys
 
  • El municipi vallesà disposa de dues depuradores més en servei, les del sector est (gestionada per l’agència) i sud (de titularitat municipal)
 
Depuradora de Viladecavalls, sector est.

Depuradora de Viladecavalls, sector est.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està impulsant l’ampliació de la depuradora del sector est de Viladecavalls, a la comarca del Vallès Occidental. El projecte s’ha posat a informació pública i es podrà consultar durant els propers 30 dies hàbils de manera presencial a les dependències de l’ACA a Barcelona i de l’Ajuntament de Viladecavalls, així com també a través de via telemàtica.

Les obres es podrien iniciar durant l’any 2019, amb una inversió propera als 1,9 milions d’euros, que farà possible duplicar l’actual capacitat de la planta, passant dels 900 als 2.200 m3/dia. A més de l’augment quantitatiu de capacitat, també es treballarà per millorar els paràmetres de qualitat de l’aigua tractada.

 
Les actuacions projectades contemplen ampliar el bombament d’elevació, habilitar un pretractament compacte i construir dos reactors biològics amb tecnologia SBR, entre d’altres. 
 
Aquests treballs permetran adequar la instal·lació a les necessitats de sanejament actuals i futures, tenint en compte que aquest municipi vallesà ha incrementat la seva població en un 6% en els darrers anys, passant dels 7.000 als prop de 7.400 habitants.
 
Actualment, Viladecavalls disposa de dues depuradores més en servei, les dels sectors oest (gestionada per l’Agència Catalana de l’Aigua) i sud (de titularitat municipal).