• Imprimeix

La nova depuradora de Maçanet de la Selva doblarà la capacitat per sanejar les aigües residuals, amb una inversió de 5,3 MEUR

Torna
Dimarts, 04 de desembre de 2018
 
  • L’ACA ha posat a informació pública el projecte de la nova planta, que substituirà la que està actualment en servei
 
  • El nou equipament tindrà una capacitat de tractament de 2.000 m3/dia i podrà garantir les necessitats de depuració actuals i futures, fins l’horitzó 2042
 
  • El tractament, que serà de tipus biològic, també millorarà la qualitat de l’aigua sanejada
 
 
1

1

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) té previst construir una nova depuradora d’aigües residuals a Maçanet de la Selva, a la comarca de la Selva. El projecte, que ja està a informació pública, es pot consultar fins a finals del mes de desembre a les seus de l’ACA de Barcelona i Girona, a l’Ajuntament de Maçanet de la Selva i també per via telemàtica.
 
El projecte contempla construir una nova planta depuradora als terrenys adjacents a l’actual planta (ubicada al poligon de Puigtió), que està en servei des de 1979 i que va ser ampliada el 1995.

 

Atès que es requereixen importants actuacions estructurals per modernitzar la instal·lació, s’ha pres la decisió de fer una nova planta, que garantirà les necessitats de sanejament actuals i futures, fins l’horitzó del 2042. La depuradora sanejarà l’aigua residual del nucli urbà de Maçanet de la Selva, el nucli del Molí i dels polígons industrials de Puigtió, Can Roure i la Torderola.  

 
Els treballs estan pressupostats en més de 5,3 milions d’euros i es preveu que les obres es puguin licitar durant el 2019. El nou tractament de la planta, que serà de tipus biològic i amb reducció de nutrients, a més de duplicar la capacitat actual (de 1.000 a 2.000 m3/dia), també millorarà la qualitat de l’aigua tractada. Aquest fet comportarà la millora mediambiental de la riera Torderola.