• Imprimeix

President Torra: "L'1-O és la gran causa per la qual lluitem, amb aquell esperit guanyarem"

Torna
Dimecres, 26 de setembre de 2018
  • El cap de l’Executiu ha presidit aquest vespre la presentació del llibre Escrits de presó, del conseller Joaquim Forn
El president, amb l'esposa de Joaquim Forn, durant l'acte. Autor: Rubén Moreno

El president, amb l'esposa de Joaquim Forn, durant l'acte. Autor: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest vespre que “el primer d’octubre és la gran causa per la qual lluitem” i que “si recuperem l’esperit de victòria d’aquell dia, guanyarem”. “Visquem-lo no com el dia que ens van pegar, que també, no com el dia de la repressió, que també, sinó sobretot com el dia de la victòria”, ha demanat, perquè l’1-O “és el dia en què els catalans vam defensar allò que som”. El cap de l’Executiu ha encapçalat aquest vespre l’acte de presentació del llibre Escrits de presó, del conseller Joaquim Forn.
 
Durant la seva intervenció el cap del Govern ha destacat la importància de la publicació d’aquest treball que, ha dit, que és en part “la recerca de la causa, del sentit” de tot el que ha passat a Catalunya. “Hem de conèixer què va passar i què va sentir la gent, perquè això ens ajudarà a nosaltres i a les generacions que vindran”, ha afirmat.
 
Quim Torra ha “reivindicat la prosa del Quim” amb un llibre, ha dit, de “lectura amena i deliciosa” que “és impossible deixar”. “Com a editor hauria matat per poder editar el llibre del Quim, és un llibre que quedarà”, ha dit.
 
Més de 700 persones han assistit a la presentació, que s’ha celebrat al CCCB. L’acte l’ha conduït el presentador Òscar Dalmau i ha comptat amb intervencions de l’esposa de Joaquim Forn, Laura Masvidal; de l’editora Iolanda Batallé; de el tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens i del cantautor i exdiputat Lluís Llach.
 
Per part del Govern han assistit a l’acte la consellera de la Presidència, Elsa Artadi; el conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Justícia, Ester Capella.

Més informació