• Imprimeix

L'ACA destina 1,5 MEUR a ampliar i rehabilitar el laboratori ubicat a la potabilitzadora d'Abrera

Torna
Dijous, 27 de desembre de 2018
 
  • Els treballs, ja iniciats, tindran una durada aproximada d’11 mesos
 
  • Es rehabilitarà l’espai interior per acollir a tot el personal de laboratori i centralitzar, així, les tasques analítiques des d’aquesta ubicació
 
  • També es duran a terme treballs d’impermeabilització per a millorar l’estat global de l’edifici
 
Façana del laboratori d'Abrera

Façana del laboratori d'Abrera

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha començat els treballs per ampliar i rehabilitar el laboratori que hi ha ubicat a les instal·lacions de la potabilitzadora d’Abrera, al Baix Llobregat. Amb una inversió prevista superior als 1,5 milions d’euros, els treballs tindran una durada aproximada d’11 mesos i se centraran en rehabilitar l’espai interior, amb l’objectiu d’acollir el personal i els equips del laboratori de l’agència, que es troba als serveis centrals de l’ACA,al carrer de Provença 204.

Fins ara, des d’Abrera es feien les analítiques de control de la qualitat de l’aigua subministrada a través de la xarxa Ter Llobregat, mentre que des del centre de Barcelona s’analitzaven les mostres sobre la qualitat del medi. Així, un cop finalitzin les obres, les tasques d’anàlisi i control de la qualitat de l’aigua se centralitzaran des d’Abrera, millorant l’eficiència i la gestió.

 
Aquesta actuació de reforma se centra, majoritàriament, en el soterrani de l’edifici, on s’ubicarà íntegrament el laboratori a traslladar, a més de sales tècniques i de serveis als treballadors/es de tot l’edifici. Pel que fa a la planta baixa, es remodelaran les antigues sales de control i de laboratori on-line, creant un nou menjador pels treballadors/es i una sala auditori.
 
L’actuació també servirà per millorar l’estat actual general de l’edifici, duent a terme millores a la façana i treballs d’impermeabilització.