• Imprimeix

Estalvi i eficiència de l'aigua

telepromo estalvi d'aigua

Els períodes de sequera que Catalunya ha viscut els darrers anys han fet que s’hagi consolidat la cultura de l’estalvi i l’adopció d’hàbits de consum sostenibles en les diferents activitats diàries per part de la ciutadania.

Durant el darrer període de sequera més sever que ha viscut Catalunya (2007-08), el consum d’aigua es va reduir en un 21% respecte la demanda de referència 2005-07 i, actualment, podem afirmar que aquesta tendència es consolida. Els motius d’aquesta reducció es deuen a la consciència que ha anat prenent la ciutadania, les campanyes de sensibilització impulsades per la Generalitat de Catalunya i les mesures que ha anat aplicant els Govern en els períodes de sequera. 

Actualment el consum mitjà d’aigua a Catalunya és d’uns 113 litres per habitant i dia (la OMS estableix que el límit mínim necessari és de 100 litres/ habitant/ dia). Aquesta contenció generalitzada és doncs un gran aliat no només per ajudar a garantir la disponibilitat d’aigua sinó també per prendre consciència d’una cultura d’estalvi i sostenibilitat envers el medi ambient.