Dia Mundial
  • Imprimeix

Dia Mundial de l'Aigua

Només un 3% de tota l’aigua que hi ha a la Terra és dolça. D’aquesta, l’1,74% es troba en forma de gel a les glaceres i als casquets polars. Si en restem l’aigua atmosfèrica, la que forma part dels éssers vius i la de constitució dels sòls, només queda un 0,007% d’aigua disponible per als éssers humans. És, per tant, essencial, que la utilitzem sota criteris d’estalvi i que després la gestionem de la manera més eficient possible.

L’ACA, com a administració de gestió pública de l’aigua a Catalunya participa activament en el Dia Mundial de l’Aigua, una cita emblemàtica que es celebra cada any el dia 22 de març. El nostre objectiu és trobar un espai de participació on poder compartir les mirades particulars i/o col·lectives en la reflexió i la sensibilització sobre l’aigua,  un element tan fràgil i vulnerable i, alhora, tant essencial per garantir la qualitat i la sostenibilitat del medi ambient i el benestar i la qualitat de vida de les persones.

 

Dia Mundial de l’Aigua 2018

L’Agència Catalana l’Aigua va commemorar l’edició del Dia Mundial de l’Aigua de 2018 prestant especial atenció a l’episodi de sequera que s’estava patint durant l’inici de 2018, que malgrat algunes de les pluges que van caure el mes de febrer, durant els mesos de març i abril, Catalunya encara es trobava en escenari de prealerta per sequera a les conques internes de Catalunya.

Per a donar a conèixer i conscienciar la ciutadania sobre un tema tan important es va convocar per per tercer any consecutiu un concurs d’imatges i vídeos, a les xarxes social, amb el lema “aigua i sequera, el seu impacte i què fas tu per minimitzar-ne els efectes”.

L’objectiu era que els participants ens mostressin la seva visió i la seva mirada de com està afectant la sequera als nostres rius, als embassaments i al medi, i sobre què podem fer per a minimitzar-ne els efectes. A través de les més de 300 imatges i reflexions que les acompanyen i que han participat activament en la iniciativa, podem entendre millor l’impacte i la preocupació que la manca de recursos hídrics pot arribar a representar per tots nosaltres i per al nostre desenvolupament, especialment davant l’escenari del canvi climàtic que apunta a una reducció de la disponibilitat d’aigua a mig i llarg termini.

El mateix 22 de març es va celebrar l'acte de lliurament dels premis al concurs de l'edició 2018 als 30 finalistes. Com ja es va fer en edicions anteriors, les imatges finalistes es difonen mitjançant les diferents xarxes socials de l'Agència Catalana de l’Aigua. La imatge mostra el recull de fotografies guanyadores de l’edició 2018 agrupades en un plafó.

Dia Mundial de l’Aigua 2018