• Imprimeix

Dessalinització

La manca d’aigua en moltes regions habitades del planeta ha fet que s’hagi introduït el procés de dessalinització per tal d’obtenir més recurs per al consum humà. La dessalinització és el procés d’extreure aigua salada del mar per tractar-la i eliminar-ne la sal per fer-la potable.

Dessalinitzadora Prat Osmosi

El procés de dessalinització comença amb la captació de l’aigua del mar. Un cop se li han afegit alguns agents químics que ajusten les seves característiques i la preparen pel tractament, se li retiren els sòlids i es filtra. En aquest punt, s’inicia l’osmosi inversa, un procés que consisteix en bombar l’aigua a alta pressió cap a una membrana semipermeable que reté les sals. La proporció d’aigua bombada que es pot aprofitar és aproximadament del 45%.

L’aigua osmotitzada és lleugerament àcida i no té tots els minerals que la fan potable. Per això, se sotmet a un tractament de remineralització: se li ha d’afegir carbonat càlcic i diòxid de carboni, que ajusten la seva duresa i la seva acidesa. Finalment, per assegurar-ne la desinfecció, aquesta aigua es torna a clorar.