• Imprimeix

Compromís amb el Ter

El riu Ter, amb una extensió de 208 quilòmetres i que transcorre per les comarques del Ripollès, Osona, la Selva, el Gironès i el Baix Empordà, garanteix les demandes d’abastament i reg de les comarques gironines i també les de l’àrea metropolitana de Barcelona (juntament amb el riu Llobregat). 
La gestió de l’aigua que es fa a Catalunya, a més de satisfer les diferents necessitats i fer possible el desenvolupament de les activitats econòmiques, ha de garantir el bon estat ecològic dels nostres rius, en aquest cas del Ter. 

Esquema_CompromisTer

L’actual concessió dels servei d’abastament de la xarxa del Ter Llobregat, en vigor des de l’1 de gener de 2013, determina per primera vegada que les extraccions del riu Ter cap a l’àrea metropolitana no superin els 166 hm3/any i que, en situacions de sequera, la derivació no superi els 60 hm3/any. També es manté l’obligatorietat que el cabal del riu Ter al seu pas per Girona superi en tot moment els 3 m3/s.

Aquest apartat del web de l’Agència Catalana de l’Aigua pretén aportar, amb la màxima transparència, quines són les extraccions del riu Ter per garantir l’abastament d’aigua a l’àrea metropolitana i el compliment dels cabals ecològics del riu, tal i com fixa la llei i, tal i com es va acordar, a la sessió 7 de la Comissió de desembassament del Sistema Ter-Llobregat del 28 d'abril de 2015.

ACORD DEL TER. 2 D'AGOST DE 2017

Dades automàtiques dels cabals del Ter

Aquí podeu consultar les dades automàtiques (no validades) cada 5 minuts del cabal del riu Ter en tres punts diferents (Sèquia Monar, Pont de la Barca i Pasteral I), a més del gràfic amb les dades diàries validades.

        Gràfic amb les dades automàtiques no validades. Temps de registre: 5 minuts.

         Gràfic amb les dades diàries validades.